Wooood… het mooie van hout

//Wooood… het mooie van hout

Wooood… het mooie van hout

2017-11-08T16:19:59+01:00 08 nov|

Waarom is een houten vloer zo populair? Het antwoord ligt voor de hand: vanwege de pure natuurlijke uitstraling. Het geeft warmte en karakter aan iedere woonruimte, zelfs als je voorkeur uitgaat naar een strak en modern interieur. Het natuurlijke aspect van hout is daarom tijdloos. Maar een houten vloer heeft nog meer voordelen. Weet je dit al over hout?

Het is goed voor je gezondheid

Hout is een natuurproduct en daardoor zeer eco-vriendelijk. Niet alleen voor je woonomgeving, ook voor jezelf! Uit onderzoek blijkt dat hout een gunstig effect heeft op ons zenuwstelsel. Met een houten vloer ben je dus verzekerd van minder stress binnenshuis. Ook heeft de aanwezigheid van hout in je interieur een positieve werking op het binnenklimaat van je huis. Het absorbeert vocht in de zomer en staat vocht af in de herfst- en wintermaanden. Zo ontstaat een gebalanceerde luchtvochtigheid en dat is weer goed voor onze huid en luchtwegen. Streef overigens naar een luchtvochtigheid van 50 tot 60 procent bij een gemiddeld kamertemperatuur van 20 tot 22 graden. Dat is het beste!

Het wordt met de tijd mooier

De meeste woonproducten raken door de jaren heen oud en versleten. Vuil en beschadigingen zorgen ervoor dat je na verloop van tijd beslist aan vervanging van je interieur toe bent. Een houten vloer gaat echter lang mee, zelfs bij intensief gebruik. Met hout haal je namelijk een van de weinige materialen in huis die mooier worden met de tijd. Beschadigingen geven een houten vloer juist karakter! En stoort die kras of verkleuring je toch teveel, dan is het mogelijk om de bovenlaag van een houten vloer te schuren. Afhankelijk van de dikte van de vloer kan je dit een aantal keer herhalen, voor een vloer die als nieuw aanvoelt en waar je nog lang van kunt genieten!

Je hebt er bijna geen omkijken naar

Het onderhoud van houten vloeren is een eitje: hout is gemakkelijk schoon te houden. Je hebt vooral een stofzuiger nodig; zand en vuil kan over de vloer gaan schuren. Een mooie deurmat van kwalitatief en natuurlijk materiaal is hierbij ook aan te raden. Wil je een houten vloer toch reinigen, kies dan voor dweilen met weing water. Twee keer per maand is voldoende. Ter ondersteuning en bescherming zijn er goede onderhoudsproducten, zoals onderhoudsolie. Maak er een jaarlijks ritueel van, that’s it!

In ons VloerenLAB ontdek je nóg veel meer voordelen van een houten vloer. Je hebt de keuze uit honderd en één mogelijkheden om een houten vloer te personaliseren. Zo vind je altijd een passende vloer bij jouw interieur. Samen realiseren we jouw ideale houten vloer in onze productielijn, terwijl je zelf ter plekke meekijkt en aanwijzigingen kunt geven. Kom langs, we zijn benieuwd naar jouw persoonlijk vloerrecept!