Top 3 legpatronen

//Top 3 legpatronen

Top 3 legpatronen

2017-11-08T15:37:03+01:00 08 nov|

Je hebt jouw ideale houten vloer uitgekozen en bent klaar voor de volgende stap: tijd om je nieuwe aanwinst te gaan leggen! Ter inspiratie vind je hieronder drie verschillende populaire legpatronen. Rechttoe rechtaan is verleden tijd!

De visgraat

Het patroon waarbij de houten planken in een zig-zagpatroon tegen elkaar aan worden gelegd zien we vaak voorbijkomen. Grappig, want de populariteit van het visgraatpatroon is oud: al in de zestiende eeuw was deze legmethode geliefd onder de Franse adel. Tegenwoordig zijn er veel verschillende variaties mogelijk, vooral wat betreft de lengte, breedte en afwerking van de planken. Met een visgraatvloer kies je dus voor een klassieke vloervorm met een moderne en speelse knipoog.

De Hongaarse punt

Dit is een variant op de klassieke visgraatvloer. De naam zegt het al: de planken liggen niet tegen elkaar aan, maar komen bij elkaar in een punt. Het is onduidelijk waarom dit een Hongaarse punt wordt genoemd; het zou verwijzen naar een borduursteek die in de zestiende eeuw veel werd gebruikt. Maar het patroon werd bedacht en voor het eerst gelegd in Italië. Daarna was er een piek in de negentiende eeuw en ook tegenwoordig is de Hongaarse punt weer veelvuldig in de Nederlandse huizen te zien.

De kubus

Als je wel van een beetje gezichtsbedrog en creativiteit houdt, dan is het kubuspatroon een aanrader. Leg je een houten vloer in dit patroon, dan zie je telkens iets anders wanneer je op een andere plek gaat staan. De kubussen geven diepte aan de vloer; het lijkt alsof ze op de grond liggen. Het patroon zorgt voor talloze creatieve mogelijkheden en je kunt je vloer er net dat extra persoonlijke tintje mee geven.

Heb je een favoriet legpatroon in gedachten maar kijk je op tegen het leggen van jouw ideale vloer? Dat is niet nodig! Wij geven je graag advies en bieden je de mogelijkheid om je vloer door ons te laten leggen. Dat doen wij vakkundig en met passie. Welk legpatroon het ook is, wij realiseren het voor je!