Puur natuur: 5 tips voor je interieur

//Puur natuur: 5 tips voor je interieur

Puur natuur: 5 tips voor je interieur

2017-11-08T16:27:19+01:00 20 okt|

Met een houten vloer kies je voor een natuurlijk en karakteristiek woonproduct, dat een warme uitstraling geeft aan ieder interieur. Wil je dit natuurlijke karakter nog meer onderstrepen? Hier geven we je tips, zodat je ook binnenshuis optimaal kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft!

Tip 1: maak je houten vloer compleet

Een houten vloer is één ding, maar wil je echt een natuurlijk en rustig ogend effect in je interieur creëren, besteed dan ook aandacht aan de afwerking van je houten vloer. Ga voor plinten die de natuurlijke houtkleur verlengen. En kijk eens voor een deurmat van kwalitatieve en natuurlijke materialen. Deze kan op maat gemaakt worden én ‘verzonken’ worden gelegd, zodat deurmat en vloer één geheel vormen. Wel zo mooi!

Tip 2: weg met frutsels

Frutsels zijn leuk, maar leiden wel af. Probeer je impulsaankopen te beheersen en ga voor een tijdloos interieur met klassieke items en spullen waar je trots op bent. Dit zorgt voor ruimte en strakke lijnen. Bang dat het geheel te onpersoonlijk wordt? Zorg dat juist die items, waar voor jou een verhaal of bijzondere herinnering aan kleeft, de show stelen in je interieur.

Tip 3: een trendy houtwand

Verbind een houten vloer met de omliggende muren in je huis: kies voor een wand van houtstrips! Een bijzondere en opvallende afwerking, voor de echte natuurliefhebbers.

Tip 4: tijdloze houten meubels

Hout op hout: dat kan best. Laat de natuurlijke uitstraling van je houten vloer eveneens terugkomen in je keuze voor meubels. Ga daarbij voor verschillende tinten bruin. In een strak en modern interieur zorgen houten meubels voor een natuurlijke en vriendelijke balans; precies wat je wilt! Gebruik zwart-wit accenten in je interieur om je houten vloer en meubels eruit te laten springen. Vooral lichtgetint hout valt dan extra op.

Tip 5: ga voor een urban jungle

Het is de trend van dit moment: in ieder hoek en kamer van je huis een plant. Dat gaat verder dan het kopen van een paar potten met groen: ga voor verschillende soorten en maten – van cactus tot pannenkoekplant en grote varens. Zet je planten op de grond of hang ze aan het plafond: hangplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Je zal zien dat het groen prachtig kleurt bij een natuurlijk houten vloer. Net een bos of jungle, je hoeft er de deur niet meer voor uit!